Fragment

Country Roads: Lonestar

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Lonestar

Lonestar is een Amerikaanse countryband, opgericht in 1992 in Nashville, Tennessee. De oorspronkelijke leden waren Richie McDonald (leadzanger, akoestische gitaar), John Rich (basgitaar, achtergrondzang), Dean Sams (keyboards, achtergrondzang) en Keech Rainwater (drums).

De band brak door in 1995 met hun debuutsingle "Tequila Talkin'", gevolgd door "No News" en "Runnin' Away With My Heart", die allemaal de top 10 van de countryhitlijsten bereikten. In 1999 brachten ze het nummer "Amazed" uit, dat hun grootste hit werd en de eerste plaats bereikte in zowel de country- als de pophitlijsten.

Lonestar heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen in de bezetting ondergaan, waarbij McDonald de band verliet in 2007 en werd vervangen door Cody Collins. Later keerde McDonald in 2011 terug naar de band en nam Collins' plaats in.

De band heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Academy of Country Music Awards, de Country Music Association Awards en de American Music Awards. Ze hebben ook verschillende hitalbums uitgebracht, waaronder "Lonely Grill" en "I'm Already There".

Lonestar staat bekend om hun kenmerkende countrygeluid en hun vermogen om verschillende muziekstijlen te mengen, waaronder rock en pop. De band blijft een favoriet van countrymuziekliefhebbers over de hele wereld en blijft optreden en opnemen tot op de dag van vandaag.