Fragment

Country Roads: George Strait

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: George Strait


George Strait, geboren op 18 mei 1952 in Poteet (Texas), is een iconische Amerikaanse countrymuziekzanger en -songwriter. Hij staat bekend als de "King of Country" en heeft een indrukwekkende carrière die decennia beslaat.

George Strait groeide op op een boerderij in Texas en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor muziek. Na zijn afstuderen aan de high school diende hij enige tijd in het leger voordat hij zijn muzikale carrière serieus begon te nemen. Zijn doorbraak kwam in de vroege jaren 80, toen hij een platencontract tekende bij MCA Records.

In 1981 bracht George Strait zijn debuutalbum "Strait Country" uit, met hits als "Unwound" en "If You're Thinking You Want A Stranger (There's One Coming Home)". Zijn traditionele countrygeluid en oprechte uitvoeringen spraken een breed publiek aan, en Strait werd al snel een van de meest succesvolle countryartiesten aller tijden.

Gedurende zijn carrière heeft George Strait talloze hits gescoord, waaronder "Amarillo By Morning", "All My Ex's Live In Texas", "The Chair" en "Carrying Your Love With Me". Hij heeft meer dan 60 nummer 1-hits behaald op de country-hitlijsten, een prestatie die ongeëvenaard is in de muziekindustrie.

Naast zijn succes als zanger is George Strait ook een bekroonde songwriter en heeft hij meerdere prijzen ontvangen, waaronder Academy of Country Music Awards en Country Music Association Awards. Hij wordt vaak geprezen voor het behoud van de traditionele countrystijl te midden van veranderende trends in de muziekindustrie.

George Strait kondigde in 2012 zijn afscheidstournee aan, genaamd "The Cowboy Rides Away Tour", maar bleef wel muziek opnemen en optreden.