Fragment

Liefde voor Muziek: Rob de Nijs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Rob de Nijs

Rob de Nijs (1942) werd in Amsterdam geboren als zoon van een rijschoolhouder. Toen Rob acht jaar was, kreeg hij zijn eerste accordeonles.
Via Bob Bouber, de directeur van de cabaretschool waar De Nijs op zat, leerde hij in 1960 de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren kennen die met hun band The Apron Strings op zoek waren naar een zanger.

De band werd omgedoopt tot Robby and The Apron Strings. Al snel speelde de groep in het voorprogramma van Peter Kraus in de Doelenzaal. Vervolgens kwam Bert de Nijs, de broer van Rob, als extra gitarist bij de band. Op 15 oktober 1960 behaalden ze de eerste plaats op een talentenjacht van Polydor.

In 1962 ging de band uit elkaar en begonnen Rob en zijn broer Bert de band Rob de Nijs en de Lords. Rob won op 19-jarige leeftijd een talentenjacht met deze band. De eerste prijs was een platencontract.


Eind augustus 2019 viel Rob tijdens een optreden in Naaldwijk van het podium, waarna hij liet weten te zullen stoppen met optredens, omdat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld.


Op 22 juni 2022 gaf Rob de Nijs zijn allerlaatste concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.