Fragment

Country Roads: Tyler Hubbard

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Tyler Hubbard

Tyler Hubbard, geboren op 31 januari 1987 in Monroe, Georgia, is een Amerikaanse zanger en songwriter. Hij is vooral bekend als een van de leden van het populaire countrymuziekduo Florida Georgia Line.

Tyler Reed Hubbard groeide op in Monroe, Georgia, en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Hij leerde gitaar spelen en begon al vroeg met het schrijven van zijn eigen nummers.

In 2010 vormde Hubbard, samen met zijn vriend Brian Kelley, het countrymuziekduo Florida Georgia Line. Ze ontmoetten elkaar via gemeenschappelijke vrienden in Nashville, Tennessee, waar ze allebei werkten aan hun muzikale carrière. Het duo brak al snel door met hun debuutsingle "Cruise," die een enorme hit werd en de aandacht trok van zowel country- als popmuziekfans.

Florida Georgia Line bleef succes boeken met hits als "Get Your Shine On," "Round Here," en "Dirt." Hun muziek combineert traditionele country-elementen met invloeden uit rock en pop, waardoor ze een breed publiek aanspreken.

Naast zijn werk met Florida Georgia Line, heeft Hubbard ook samengewerkt met andere artiesten in de muziekindustrie en heeft hij bijgedragen aan het schrijven van nummers voor verschillende bekende artiesten.

Tyler Hubbard is niet alleen bekend om zijn muzikale talent, maar ook om zijn betrokkenheid bij filantropie. Samen met zijn vrouw Hayley is hij actief in verschillende goede doelen en liefdadigheidsorganisaties.

De carrière van Tyler Hubbard en Florida Georgia Line heeft hen talloze prijzen en erkenningen opgeleverd, waaronder meerdere Country Music Awards en American Music Awards.