Fragment

Country Roads: Dylan Scott

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Dylan Scott

Dylan Scott is een Amerikaanse countryzanger en songwriter, geboren op 22 oktober 1990 in Bastrop, Louisiana. Zijn echte naam is Dylan Scott Robinson, maar hij gebruikt zijn middelste naam als artiestennaam.

Scott groeide op in een muzikale familie en begon al op jonge leeftijd gitaar te spelen en op te treden. In 2010 verhuisde hij naar Nashville, Tennessee om zijn carrière in de muziekindustrie te starten.

In 2013 tekende Scott een platencontract bij Curb Records en bracht hij zijn debuutsingle "Makin' This Boy Go Crazy" uit. Het nummer bereikte de 54e plaats in de Billboard Hot Country Songs-lijst en zorgde voor de doorbraak van Scott als artiest.

In 2016 bracht Scott zijn debuutalbum uit, dat onder andere de hitsingles "My Girl" en "Crazy Over Me" bevatte. Het album bereikte de 5e plaats in de Top Country Albums-lijst en de 46e plaats in de Billboard 200-lijst.

Sindsdien heeft Scott nog twee albums uitgebracht, genaamd "Nothing To Do Town" (2019) en "Southern Symphony" (2020). Zijn muziek wordt vaak omschreven als moderne country met invloeden van rock en pop.

In zijn persoonlijke leven is Scott getrouwd met Blair Anderson en hebben ze samen twee kinderen.