Fragment

Liefde voor Muziek: Carlos Santana

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Carlos Santana

Carlos Santana is een bekende Amerikaanse muzikant en gitarist, geboren op 20 juli 1947 in Autlán de Navarro, Mexico. Hij begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en verhuisde later met zijn familie naar San Francisco, Californië.

In de jaren 60 werd Santana bekend als onderdeel van de San Francisco Bay Area muziekscene. Hij richtte zijn eigen band op, de Santana Blues Band, die later bekend werd als Santana. Hun eerste album, getiteld "Santana", werd uitgebracht in 1969 en bevatte de hit "Evil Ways". Het album was een groot succes en leverde de band een plek op Woodstock op in 1969.

Santana's muziekstijl wordt gekenmerkt door een mix van rock, Latin en jazz. Hij wordt ook geprezen om zijn kenmerkende gitaargeluid en virtuositeit. Hij heeft samengewerkt met vele andere muzikanten, waaronder Miles Davis, John McLaughlin, Eric Clapton en Rob Thomas.

In 1999 scoorde Santana een enorme hit met zijn album "Supernatural", dat enkele van zijn grootste hits bevatte, waaronder "Smooth" met Rob Thomas en "Maria Maria" met The Product G&B. Het album won negen Grammy Awards, waaronder Album of the Year en Best Rock Album.

Santana blijft actief in de muziekwereld en heeft sindsdien nog vele albums uitgebracht. Hij heeft ook verschillende liefdadigheidsinstellingen opgericht, waaronder de Milagro Foundation, die zich richt op het ondersteunen van kansarme jongeren over de hele wereld.