Fragment

Liefde voor Muziek: Anita Meijer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Anita Meijer

Anita Meijer is een Nederlandse zangeres en musicalactrice, geboren op 29 oktober 1956 in Rotterdam. Ze begon haar carrière in de muziek op jonge leeftijd en groeide uit tot een bekende naam in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Anita Meijer begon haar carrière als tiener, samen met haar broer Berend, als het duo Anita & Berend. Ze brachten enkele singles uit, maar het was pas in de jaren 70 dat Anita echt bekendheid verwierf als soloartiest. In 1976 brak ze door met het nummer "The Alternative Way", een duet met zanger Hans Vermeulen, dat een grote hit werd in Nederland en haar naam vestigde in de muziekscene.

Gedurende de jaren 70 en 80 bracht Anita Meijer verschillende succesvolle albums en singles uit. Ze was bekend om haar krachtige stem en veelzijdigheid, en haar muziek varieerde van pop tot soul en disco. Enkele van haar bekendste nummers zijn "Why Tell Me Why", "Run To Me" en "They Don't Play Our Lovesong Anymore".

Naast haar muzikale carrière was Anita Meijer ook actief als musicalactrice. Ze speelde in verschillende musicals, waaronder "Cats" en "Blood Brothers". Haar podiumaanwezigheid en zangtalent maakten haar geliefd bij het publiek.

Anita Meijer heeft gedurende haar carrière verschillende onderscheidingen ontvangen voor haar bijdrage aan de Nederlandse muziek.