Fragment

Syb van der Ploeg over nieuwe single Altijd Dichtbij

  1. Fragmentenchevron right
  2. Syb van der Ploeg over nieuwe single Altijd Dichtbij

Om zorgmedewerkers én patiënten in Friesland een hart onder de riem te steken, heeft Syb van der Ploeg een speciaal nummer uitgebracht: Altijd Dichtbij.

De zanger werd door GGZ Friesland benaderd met het idee en was meteen enthousiast. Het resultaat is bedoeld als een muzikaal steuntje in de rug voor iedereen in de zorg.

Zorgmedewerkers die onder druk staan en patiënten waarbij eenzaamheid op de loer ligt. Het is de realiteit van de coronatijd in onder meer ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, ggz-instellingen en vele andere plekken in de zorgwereld. Met muziek kun je alle medewerkers en patiënten steunen op de gepaste afstand van anderhalve meter.

Niet alleen zorgmedewerkers staan tijdens de corona-crisis onder druk, ook veel patiënten hebben het zwaar. Zij mogen niet meer naar buiten, ontvangen geen bezoek en ook dagbesteding kan in veel gevallen niet doorgaan. Het zorgt soms voor ontroerende, hartverscheurende taferelen, want ook voor familie en andere naasten is het niet gemakkelijk.

Met dit nummer hopen alle betrokken partijen samen iedereen in de zorg een hart onder de riem te steken. Met elkaar, voor elkaar en op gepaste afstand, maar wel "Altijd Dichtbij".