Fragment

Liefde voor Muziek: Duitse hits

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Duitse hits

In Liefde voor Muziek deze week aandacht voor enkele artiesten die grote hits in de Duitse taal hebben gehad.

Gerhard Wendland was een Duitse zanger die actief was in de jaren 50 en 60. Hij werd geboren op 1 september 1921 in Berlijn en overleed op 21 juni 1996 in München. Hij begon zijn muzikale carrière in de late jaren 40 en brak door in de jaren 50 met verschillende hits in Duitsland. Hij was vooral bekend om zijn romantische ballades en zijn kenmerkende stemgeluid. Wendland was een vertegenwoordiger van het "Schlager"-genre, dat bestaat uit lichte, meezingbare Duitstalige popmuziek. Een van zijn bekendste hits is "Tanze mit mir in den Morgen" uit 1961.

Roy Black, geboren als Gerhard Höllerich op 25 januari 1943 in Bobingen en overleden op 9 oktober 1991 in Heldenstein was een Duitse zanger en acteur. Hij was een populaire artiest in de jaren 60 en 70 en genoot ook internationaal succes. Hij werd bekend met zijn romantische ballades en zijn kenmerkende donkere haardos, wat hem zijn artiestennaam "Roy Black" opleverde. Zijn doorbraak kwam in 1965 met het nummer "Ganz In Weiß", dat een grote hit werd in Duitsland en ook in Nederland en andere landen populair werd.

Peter Maffay (zie foto), geboren als Peter Alexander Makkay op 30 augustus 1949 in Brașov, Roemenië, is een Duits-Roemeense zanger, componist en acteur. Hij is vooral bekend om zijn sociaal geëngageerde teksten. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar Duitsland. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren 60 en brak door in de jaren 70 met hits als "Du" en "So Bist Du". Deze nummers vestigden zijn reputatie als een van de meest succesvolle Duitstalige artiesten.