Fragment

Country Roads: Conway Twitty

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Conway Twitty

Harold Lloyd Jenkins, beter bekend onder zijn pseudoniem Conway Twitty, was een Amerikaans countryzanger. Zijn nummer It's Only Make Believe uit 1958 bereikte het meeste publiek. In 1965 schakelde hij van rock-'n-roll over op country. In dat genre werd hij een van de populairste zangers. In de countryhitlijst van Billboard scoorde hij tussen 1968 en 1986 veertig nummer 1-hits, waaronder vijf duetten met Loretta Lynn. Jarenlang had hij het record van meeste countrynummer 1-hits, totdat George Strait dit in 2006 verbrak.

Op dit moment is er in de Verenigde Staten van Amerika een opleving van de interesse voor de muziek van Twitty. Dit is te danken aan de vele keren dat er humoristische hommages aan hem te zien zijn in de populaire animatieserie Family Guy. In de aflevering The Juice Is Loose is zelfs een live-registratie van het nummer I See The Want To In Your Eyes van begin tot eind opgenomen.

Op 59-jarige leeftijd overleed hij op 5 juni 1993 aan een aneurysma van de aorta in de buik, nadat hij een dag eerder na een optreden onwel was geworden.