Fragment

Liefde voor Muziek: Mud

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Mud

Mud was een Britse glamrock band die populair was in de jaren 70. De band werd opgericht in 1966 in Londen en bestond oorspronkelijk uit Les Gray (leadzang), Rob Davis (gitaar), Ray Stiles (bas) en Dave Mount (drums).

Mud behaalde hun eerste grote succes in 1973 met de single "Crazy", die de tweede plaats in de Britse hitlijsten behaalde. Ze scoorden daarna een reeks hits in het Verenigd Koninkrijk en andere landen, waaronder "Tiger Feet", "The Cat Crept In", "Lonely This Christmas" en "Oh Boy".

Les Gray was de leadzanger van Mud en stond bekend om zijn kenmerkende stemgeluid en flamboyante podiumaanwezigheid. Rob Davis was de gitarist van de band en de belangrijkste songwriter, verantwoordelijk voor veel van hun hits. Ray Stiles speelde basgitaar en Dave Mount was de drummer.

Ondanks hun succes ging Mud in 1980 uit elkaar, waarbij Les Gray een solocarrière begon. In de loop der jaren zijn er verschillende reünies geweest van de band, waarbij verschillende leden kwamen en gingen.

De muziek van Mud is nog steeds populair, met veel van hun hits die verschijnen op compilatiealbums en worden gespeeld op klassieke rockradiostations.