Fragment

Liefde voor Muziek: Drafi Deutscher

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Drafi Deutscher

Drafi Deutscher was een Duitse zanger, songwriter en producent, geboren op 9 mei 1946 in Berlijn en overleden op 9 juni 2006 in Frankfurt am Main. Zijn echte naam was Drafi Franz Richard Deutscher.

Drafi Deutscher begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren 60 en kreeg internationale bekendheid in de jaren 70. Hij was een veelzijdige artiest, bekend om zijn bijdragen aan verschillende muziekgenres, waaronder pop, rock, soul en schlager.

Een van zijn meest bekende hits was "Marmor, Stein Und Eisen Bricht" uit 1965, wat hem een grote doorbraak bezorgde. In de jaren 70 en 80 bracht hij verschillende succesvolle albums en singles uit, waaronder "Guardian Angel" en "A Heart Full Of Love." Hij zong niet alleen in het Duits, maar ook in het Engels.

Naast zijn solocarrière werkte Drafi Deutscher ook samen met andere artiesten en was hij betrokken bij songwriting en productie. Hij werd geprezen om zijn veelzijdigheid en muzikale talenten.

Helaas had Drafi Deutscher ook te maken met enkele persoonlijke en juridische problemen gedurende zijn leven. Hij overleed op 60-jarige leeftijd aan hartfalen.