Fragment

Country Roads: John Denver

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: John Denver

John Denver is een pseudoniem van Henry John Deutschendorf. Denver werd geboren op 31 december 1943 en was een Amerikaans countryzangersongwritermusicus en acteur.
In de jaren zestig begon zijn zangcarrière bij The Mitchell Trio, een folkgroep die zich vooral richtte op politieke en sociale satire. Na een wijziging in de samenstelling ging de groep nog korte tijd door het leven als Denver, Boise & Johnson. Denver trouwde in 1967 met Anne Martell die hem inspireerde tot het lied Annie's Song (1974). Het huwelijk eindigde in 1982. In 1969 begon Denver zijn solocarrière. Zijn nummer Leaving on a Jet Plane werd een nummer1-hit voor Peter, Paul and Mary. Enkele jaren later volgde Denvers eigen doorbraak met Take me home, country roads.
Op 12 oktober 1997 kwam John Denver om het leven toen het vliegtuig dat hij bestuurde, neerstortte. Vermoed wordt dat zijn gebrek aan ervaring in het besturen van dit type vliegtuig de oorzaak was van het ongeval. Zijn as werd uitgestrooid over de Rocky Mountains in Colorado.