Fragment

Country Roads: Carly Pearce

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Carly Pearce

Carly Pearce is een Amerikaanse countryzangeres en songwriter, geboren op 24 april 1990 in Taylor Mill, Kentucky, Verenigde Staten.

Op 16-jarige leeftijd verhuisde Pearce naar Nashville om haar muzikale carrière na te streven. Ze bracht haar debuutsingle "Every Little Thing" uit in 2017, wat meteen een grote hit werd in de Verenigde Staten. Het nummer stond wekenlang bovenaan de country hitlijsten en zorgde ervoor dat Pearce doorbrak in de countrymuziekscene.

Pearce heeft sindsdien meerdere hitnummers uitgebracht, waaronder "Hide The Wine" en "I Hope You’re Happy Now", een duet met Lee Brice dat een CMA Award won voor "Musical Event of the Year" in 2020.

Naast haar muzikale carrière is Pearce ook bekend vanwege haar openheid over haar persoonlijke leven. Ze is getrouwd geweest met countryzanger Michael Ray, maar het huwelijk eindigde in 2020 in een scheiding. Pearce heeft haar ervaringen met deze scheiding verwerkt in haar muziek en is een voorstander van het bespreekbaar maken van persoonlijke problemen.

Carly Pearce heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor haar werk in de countrymuziek, waaronder een ACM Award voor "New Female Artist of the Year" in 2019. Ze blijft actief als zangeres en songwriter en wordt beschouwd als een opkomend talent in de countrymuziek.