Fragment

Country Roads: Luke Combs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Luke Combs

Luke Combs is een Amerikaanse countryzanger en songwriter die op 2 maart 1990 werd geboren in Huntersville, North Carolina. Hij is een van de meest populaire hedendaagse countryartiesten en heeft talloze hits en prijzen gewonnen.

Luke Combs ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor muziek. Hij begon met het schrijven van liedjes en het spelen van gitaar tijdens zijn tienerjaren. Hij studeerde aan de Appalachian State University in Boone, North Carolina, en begon daar regelmatig op te treden in lokale bars en clubs.

In 2014 verhuisde Combs naar Nashville, Tennessee, de bakermat van de countrymuziek, om zijn muzikale carrière serieus voort te zetten. Hij tekende een platencontract en begon zijn debuutsingle "Hurricane" uit te brengen in 2016. Dit nummer werd een enorme hit en hielp hem nationale bekendheid te verwerven.

Zijn debuutalbum, "This One's For You," werd uitgebracht in 2017 en bevatte hits als "When It Rains It Pours" en "One Number Away." Het album behaalde al snel platina en vestigde zijn status als een opkomende ster in de countrymuziek.

Luke Combs heeft sindsdien verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Country Music Association Awards en de Academy of Country Music Awards. Hij staat bekend om zijn krachtige stem, toegankelijke songwriting en authentieke benadering van countrymuziek.

Zijn carrière bleef groeien met albums als "What You See Is What You Get" (2019) en "What's New Never Gets Old" (2022). Hij blijft een van de meest invloedrijke en succesvolle hedendaagse countryartiesten en heeft een grote schare fans over de hele wereld.