Fragment

Country Roads: Martina McBride

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Martina McBride

Martina McBride, geboren als Martina Mariea Schiff op 29 juli 1966 in Sharon, Kansas, Verenigde Staten, is een Amerikaanse countrymuziekzangeres en songwriter. Ze staat bekend om haar krachtige vocale bereik en emotionele interpretaties van liedjes. Martina McBride wordt vaak geprezen als een van de meest getalenteerde en invloedrijke vrouwelijke vocalisten in de countrymuziek.

Op jonge leeftijd ontwikkelde Martina een liefde voor zingen en trad ze op in talentenjachten en lokale evenementen. In 1987 trouwde ze met geluidstechnicus John McBride en verhuisde ze naar Nashville, Tennessee, het centrum van de countrymuziekindustrie. In Nashville begon ze haar carrière als zangeres bij verschillende bands en werd ze al snel opgemerkt door platenmaatschappijen vanwege haar uitzonderlijke stem.

In 1992 bracht Martina McBride haar debuutalbum uit, getiteld "The Time Has Come". Hoewel het album bescheiden succes behaalde, was het haar tweede album "The Way That I Am" uit 1993 dat haar echte doorbraak betekende. Het bevatte de hit "Independence Day", een krachtig nummer over huiselijk geweld, dat haar een Grammy-nominatie opleverde en haar naam als een opmerkelijke artieste vestigde.

Gedurende haar carrière heeft Martina McBride talloze succesvolle albums en hits uitgebracht, waaronder "A Broken Wing", "Wild Angels", "Blessed", "Concrete Angel" en "In My Daughter's Eyes". Haar muziek omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder empowerment van vrouwen, familie, liefde en persoonlijke groei.

Naast haar succes in de countrymuziek heeft Martina McBride ook samengewerkt met andere artiesten en genres. Ze heeft duetten opgenomen met bekende artiesten zoals Elvis Presley, Jim Brickman en Bob Seger.

Martina McBride is niet alleen een getalenteerde zangeres, maar ook een toegewijde moeder en filantroop. Ze heeft zich ingezet voor diverse liefdadigheidsorganisaties en zet zich in voor kwesties als borstkankeronderzoek en hulp aan mishandelde kinderen.

Door de jaren heen heeft Martina McBride talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor haar muzikale bijdragen, waaronder Country Music Association Awards, Academy of Country Music Awards en Grammy Awards.

Met haar aanhoudende succes en tijdloze muziek blijft Martina McBride een gerespecteerde en geliefde naam in de countrymuziekwereld.