Fragment

Liefde voor Muziek: Ringo Starr

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Ringo Starr

Ringo Starr, geboren als Richard Starkey op 7 juli 1940 in Liverpool, is een Britse muzikant, zanger, songwriter en acteur. Hij is vooral bekend als de drummer van de legendarische rockband The Beatles.

Ringo Starr groeide op in een arbeidersgezin in Liverpool. Als kind kreeg hij gezondheidsproblemen, waaronder tuberculose, waardoor hij een groot deel van zijn jeugd in ziekenhuizen doorbracht. Tijdens zijn herstel ontwikkelde hij een interesse in muziek en leerde hij zichzelf drummen.

In 1962 voegde Ringo Starr zich bij The Beatles als vervanger van de oorspronkelijke drummer, Pete Best. Zijn unieke drumstijl en persoonlijkheid droegen bij aan de kenmerkende sound van de band. Hij bleef bij The Beatles tot hun uiteenvallen in 1970.

Na The Beatles begon Ringo een succesvolle solocarrière als muzikant en bracht hij albums uit, waaronder hits als "Photograph" en "It Don't Come Easy". Hij vormde ook de "All Starr Band" en trad op met verschillende andere bekende muzikanten.

Naast zijn muzikale carrière heeft Ringo Starr ook acteerwerk gedaan, met name in de film "A Hard Day's Night" uit 1964 en enkele andere projecten. Hij is betrokken geweest bij liefdadigheidswerk en heeft zich ingezet voor vrede en humanitaire doelen.

Ringo Starr werd in 1965 benoemd tot Lid in de Orde van het Britse Rijk (MBE) samen met de andere leden van The Beatles. Hij werd later in 2018 geridderd door Prins William en ontving de titel Sir Richard Starkey.