Fragment

Liefde voor Muziek: Leo Sayer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Leo Sayer

Leo Sayer is een Engelse singer-songwriter geboren op 21 mei 1948 in Shoreham-by-Sea, West Sussex, Engeland. Hij staat bekend om zijn levendige podiumverschijning, karakteristieke stemgeluid en hits uit de jaren 70 en 80.

Leo Sayer werd geboren als Gerard Hugh Sayer en groeide op in een muzikaal gezin. Hij ontwikkelde al op jonge leeftijd interesse in muziek en begon op 15-jarige leeftijd zijn eigen liedjes te schrijven. Hij verhuisde later naar Londen om zijn muzikale carrière na te streven.

In 1973 brak Leo Sayer door met zijn debuutalbum "Silverbird", waarop de hit "The Show Must Go On" stond. Zijn grootste commerciële succes kwam in 1976 met het album "Endless Flight", waarop de hits "You Make Me Feel Like Dancing" en "When I Need You" te vinden waren. Deze nummers werden wereldwijde hits en bezorgden hem Grammy Awards.

Sayer's muziekstijl omvatte elementen van pop, rock en soul, en hij stond bekend om zijn herkenbare zangstem en energieke optredens. Zijn flamboyante imago, gekenmerkt door zijn wilde krullen en vaak extravagante kledingkeuzes, maakte hem een opvallende verschijning in de muziekwereld van die tijd.

Gedurende de jaren 70 en 80 bleef Leo Sayer hits produceren, waaronder nummers als "More Than I Can Say", "Thunder in My Heart" en "Raining In My Heart". Hij genoot van aanhoudend succes en toerde wereldwijd.

Naarmate de jaren verstreken, veranderden de muzikale trends enigszins, wat van invloed was op Sayer's populariteit. Hij bleef echter actief in de muziekindustrie, zij het op een iets rustiger niveau. Hij bracht nog steeds albums uit en bleef optreden voor zijn toegewijde fans.