Fragment

Liefde voor Muziek: The Peddlers

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: The Peddlers

The Peddlers was een Britse popjazzband uit de jaren 1960 en 1970 en bestond uit Roy Phillips, zang en keyboards, Tab Martin, bas en Trevor Morais, drums.
De band speelde een vaak geïmproviseerde, soul-jazz-achtige stijl, die ver van de rock-'n-roll van hun voorgaande bands verwijderd was. Martin en Morais vormden een ingespeelde ritmesectie, die zorgde voor dynamiek en drive, waarbij het basspel met lange noten ook muzikaal accenten uitzette. Phillips zong met een diepe stem en beheerste zijn orgel meesterlijk. Desondanks verloor de band, die op het podium meestal geheel in zwart gekleed was en ook de haarmode van de jaren 60 negeerde, nooit het poppubliek uit het oog. Derhalve was de band tijdens hun talrijke verbintenissen in de rokerige beatkelders net zo thuis als in de jazzclubs in het gehele Verenigd Koninkrijk.
In 2002 kwam een cd-box uit met de drie lp's van 1968/1969 en verschillende singles en enkele niet-gepubliceerde opnamen. De verkoopcijfers tonen aan dat de band ook tegenwoordig nog de interesse geniet van de Britse muziekliefhebber.