Fragment

Country Roads: Tim McGraw

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Tim McGraw

Tim McGraw is een Amerikaanse countrymuziekzanger, songwriter en acteur. Timothy "Tim" McGraw werd geboren op 1 mei 1967 in Delhi, Louisiana, Verenigde Staten. Hij groeide op in een muzikale familie. Zijn vader, Tug McGraw, was een bekende Major League Baseball-pitcher.

Tim McGraw begon zijn muzikale carrière in de jaren negentig en brak door met zijn debuutalbum "Tim McGraw" in 1993. Het album bevatte de hitsingle "Indian Outlaw" en zette hem op de kaart als een opkomend countrytalent. In de daaropvolgende jaren bracht hij verschillende succesvolle albums uit, waaronder "Not A Moment Too Soon" (1994), "Everywhere" (1997) en "A Place In The Sun" (1999).

Met zijn krachtige stem en kenmerkende mix van traditionele en moderne countrymuziek, werd Tim McGraw een van de meest succesvolle en populaire countryartiesten van zijn tijd. Hij scoorde talloze hits, waaronder "Don't Take The Girl", "It's Your Love" (een duet met zijn vrouw, zangeres Faith Hill), "Live Like You Were Dying" en "Humble And Kind".

Naast zijn muzikale succes heeft Tim McGraw ook acteerervaring opgedaan. Hij speelde in films als "Friday Night Lights" (2004), "The Blind Side" (2009) en "Country Strong" (2010).

Tim McGraw is bekend om zijn charismatische podiumaanwezigheid en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Grammy Awards, 14 Academy of Country Music Awards en 11 Country Music Association Awards.

Buiten de muziek en acteren is Tim McGraw ook actief geweest als filantroop en heeft hij verschillende liefdadigheidsinstellingen en -initiatieven ondersteund.

Tim McGraw blijft actief in de muziekindustrie en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle countryartiesten van zijn generatie.