Fragment

Country Roads: Kelly Clarkson

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Kelly Clarkson

Kelly Brianne Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002 en heeft drie Grammy Awards gewonnen.
Clarkson bracht haar jeugd door in Texas. Ze was het derde en jongste kind van een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.
Clarksons ouders scheidden toen zij zes jaar oud was. In het nummer Because Of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bij haar moeder.
Clarkson was een meisje dat graag zong en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.
Met Reba McEntire, een bekende countryzangeres, scoorde Clarkson in 2007 een grote hit met Because of You, een Grammy-genomineerd duet.
Don't Rush, dat ze samen met countryzanger Vince Gill maakte, verscheen in oktober 2012.
In april 2013 kondigde Clarkson aan bezig te zijn met het opnamen voor haar eerste kerstalbum: Wrapped In Red. Het album en de single Underneath The Tree kwamen in november 2013 uit. Voor dit album werkte ze onder andere samen met countrymuzikanten Ronnie Dunn en McEntire en Trisha Yearwood. Het album kwam binnen op de derde plaats van de Billboard Top 200 lijst en bereikte op 5 december 2013 de platinum status in de VS.