Fragment

Country Roads: Conway Twitty

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Conway Twitty

Conway Twitty was een Amerikaanse countrymuzikant en zanger met een lange en succesvolle carrière in de countrymuziek. Hij werd geboren op 1 september 1933 als Harold Lloyd Jenkins in Friars Point, Mississippi en overleed op 5 juni 1993.

Conway Twitty groeide op in een muzikale familie en begon al op jonge leeftijd op te treden. Zijn artiestennaam "Conway Twitty" nam hij aan in de jaren 50, door de namen van twee steden, Conway (Arkansas) en Twitty (Texas) te combineren. Hij begon zijn carrière als rock-'n-rollzanger en had enkele hits in dat genre, waaronder "It's Only Make Believe," dat een enorme hit werd in 1958.

In de jaren 60 maakte Conway Twitty de overstap naar de countrymuziek en begon hij een reeks countryhits te produceren. Hij werd bekend om zijn kenmerkende baritonstem en romantische ballades. Enkele van zijn bekendste nummers zijn onder andere "Hello Darlin'," "I Can't Stop Loving You," en "Linda On My Mind."

Gedurende zijn carrière won Conway Twitty talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder verschillende Country Music Association (CMA) Awards. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en succesvolle countryartiesten aller tijden.

Conway Twitty bleef actief optreden en opnemen tot aan zijn overlijden in 1993. Zijn muziek blijft geliefd bij countrymuziekliefhebbers over de hele wereld, en hij wordt herinnerd als een icoon van de countrymuziek.