Fragment

Country Roads: Toby Keith

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Toby Keith

Toby Keith werd geboren op 8 juli 1961 in Clinton, Oklahoma. Hij groeide op in een muzikale familie en leerde op jonge leeftijd gitaar spelen.

In de jaren 90 brak Toby Keith door in de countrymuziekscene van Nashville. Zijn debuutalbum, "Toby Keith," werd uitgebracht in 1993 en bevatte hits als "Should've Been A Cowboy."

Toby Keith werd een van de meest succesvolle countryartiesten van zijn tijd, met talloze hits zoals "How Do You Like Me Now?!" en "Courtesy Of The Red, White And Blue (The Angry American)." Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder talloze Academy of Country Music Awards en Country Music Association Awards.

Naast zijn muzikale carrière is Keith ook een succesvolle ondernemer, met investeringen in onder meer restaurants en drankmerken.

Toby Keith staat bekend om zijn patriottische nummers, die vaak steun betuigen aan de Amerikaanse strijdkrachten en veteranen.

Hij is betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties, waaronder de Toby Keith Foundation, die zich inzet voor pediatrische kankeronderzoek en -zorg.

Toby Keith is getrouwd en heeft drie kinderen.

Keith overleed aan maagkanker op 5 februari 2024. Hij werd 62 jaar oud.