Fragment

Liefde voor Muziek: Diana Ross

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Diana Ross

Diana Ross werd geboren op 26 maart 1944 in Detroit en is een Amerikaanse soulzangeres. Ze werd bekend met The Supremes en startte daarna een succesvolle solocarrière.

Samen met Mary Wilson, Florence Ballard en Barbara Martin vormde ze The Primettes in 1959. Nadat ze in 1960 een contract kregen bij Motown, werd de naam van de groep in 1961 veranderd in The Supremes. Barbara Martin verliet de groep kort daarna. In 1967 werden ze Diana Ross and the Supremes. Florence Ballard werd door Motown-eigenaar Berry Gordy ontslagen, waarna Cindy Birdsong erbij kwam en ze weer een zingend trio vormden. The Supremes namen twaalf grote hits op in deze periode, vrijwel alle geschreven en geproduceerd door het trio Holland-Dozier-Holland.

In oktober 1969 verliet Ross de groep en begon ze aan een solocarrière die ook succesvol bleek. Haar eerste grote hit was een nieuwe versie van het door Ashford & Simpson geschreven Ain't No Mountain High Enough in 1970. Daarna speelde ze in een verfilming van het leven van Billie Holiday, Lady Sings The Blues. Voor haar rol kreeg ze een Oscarnominatie.

Ze bracht in 1973 een album met duetten uit met Marvin Gaye onder de titel Diana and Marvin. Diverse duetten van dit album werden grote hits. In 1975 kwam ze terug op het witte scherm in de film Mahogany. De titelsong Do You Know Where You're Going To werd een nummer 1-hit.

In 1978 speelde Ross de rol van Dorothy in de filmmusical The Wiz. Michael Jackson vertolkte de rol van vogelverschrikker.

Haar duet met Lionel Richie, Endless Love, uit 1981, werd de bestverkopende single uit haar carrière.