Fragment

Country Roads: Vince Gill

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Vince Gill

Vince Gill is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en songwriter. Hij werd geboren op 12 april 1957 in Norman, Oklahoma, als Vincent Grant Gill. Zijn ouders waren beiden muzikaal en zijn vader was een violist in de lokale countryband.

Gill begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en zong in verschillende lokale bands. In 1976 verhuisde hij naar Los Angeles om een muziekcarrière na te streven. Daar werd hij lid van de countryrockband Pure Prairie League, waar hij als leadzanger en gitarist speelde. Met de band scoorde hij hits als "Let Me Love You Tonight" en "Still Right Here In My Heart".

In 1983 bracht Gill zijn eerste soloalbum uit, genaamd "Turn Me Loose". Het album leverde hem zijn eerste hits op, waaronder "Victim Of Life's Circumstances" en "True Love". In de jaren daarna bracht hij nog verschillende albums uit en scoorde hij hits als "When I Call Your Name", "Don't Let Our Love Start Slippin' Away" en "Tryin' To Get Over You".

Gill heeft ook samengewerkt met vele andere bekende artiesten, waaronder Dolly Parton, Reba McEntire en Rodney Crowell. Hij is een lid van de Grand Ole Opry en is bekroond met meer dan 20 Grammy Awards, waaronder Best Country Album en Best Male Country Vocal Performance.

Naast zijn muzikale carrière is Gill ook actief betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties, waaronder de Country Music Hall of Fame en de Vince Gill Junior Golf Clinic.

Video niet beschikbaar