Fragment

Country Roads: Hank Williams Family

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Hank Williams Family

Hank Williams sr. werd geboren op 17 september 1923 was een Amerikaans countryzanger en singer-songwriter. Hij is, ondanks zijn korte levensloop, een van de meest succesvolle artiesten. Op 29-jarige leeftijd overleed hij aan een overdosis morfine en alcohol. Vanaf jonge leeftijd was Williams geïnteresseerd in de muziek. Toen hij acht was, kochten zijn moeder en tante een tweedehands gitaar voor 3,50 dollar, voor die tijd een groot bedrag. In datzelfde jaar leerde hij Rufus Payne kennen, een gitarist die op straat bluesmuziek speelde. Williams trok veel met hem op en heeft veel van hem geleerd. Gospelmuziek en rhythm and blues hadden grote invloed op zijn muziek. Op zijn veertiende richtte Williams met enkele jeugdvrienden The Drifting Cowboys op, de band die hem gedurende zijn gehele carrière zou begeleiden.

Hank Williams jr. werd in 1949 geboren en is een Amerikaans zanger, gitarist, violist en songwriter. Hij begon zijn professionele muzikale loopbaan op zijn achtste onder druk van zijn moeder Audrey, door intensief op tournee te gaan en de hits van zijn vier jaar eerder overleden vader Hank Williams sr. te zingen. Hij begon in de traditionele countrymuziek en wijzigde zijn muziekstijl verschillende malen, van rockmuziek en countryrock tot outlaw-country. Hij behaalde zijn grootste successen in de jaren tachtig met een reeks nummer 1-hits en tientallen gouden en platina platen.

Hank Williams III (Nashville, 12 december 1972), is een Amerikaans singer-songwriter. Hij begon zijn muzikale loopbaan in de punkrock en heavy metal en speelt sinds 1996 vooral in alternatieve countrystijlen, zoals countryrock, neotraditional country en outlaw-country. Sinds 2011 brengt hij albums in al deze muziekstijlen uit.