Fragment

Liefde voor Muziek/Plaatwaarde: N.E.W.S. van Golden Earring

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek/Plaatwaarde: N.E.W.S. van Golden Earring

Lp-kenner Marjolein van Dam bespreekt deze week: N.E.W.S van Golden Earring.
Eerder dit jaar krijgen fans van de rockband Golden Earring vervelend nieuws te verwerken. De band stopt ermee, omdat gitarist en mede-oprichter George Kooymans ALS heeft en de rest van de band niet door wil zonder hem.
Daarmee komt er een einde aan 60 jaar Golden Earring. In die 60 jaar heeft de band enorm veel betekend voor de Nederlandse muziek. Zo zijn zij een van de weinige Nederlandse bands met succes in Amerika. Het begint in 1973 met het album Moontan, waar onder andere Radar Love op staat.
Ongeveer 10 jaar later staan zij opnieuw bovenaan de Amerikaanse hitlijsten met het nummer Twilight Zone, van het album The Cut (1982). The Cut verkoopt internationaal goed en de volgende plaat, N.E.W.S, kan hier in 1984 op meeliften. Toch kampt N.E.W.S met een probleem: de video bij de single When The Lady Smiles wordt door sommigen gezien als aanstootgevend.
In de clip, die is geregisseerd door de bekende regisseur Dick Maas, wordt een non seksueel geïntimideerd door een man in de metro. Vooral in de Verenigde Staten wordt het hele seksuele aspect niet gewaardeerd en is de video alleen ’s avonds laat en in gecensureerde vorm te zien op muziekzender MTV.