Fragment

Liefde voor Muziek: Ashford & Simpson

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: Ashford & Simpson

Ashford & Simpson was een Amerikaans muzikaal duo, bestaande uit Nickolas Ashford en Valerie Simpson. Ze zijn vooral bekend vanwege hun succesvolle carrière als songwriters en producers voor vele grote namen in de muziekindustrie, waaronder Marvin Gaye, Diana Ross en Chaka Khan.

Nickolas Ashford werd geboren op 4 mei 1941 in Fairfield, South Carolina, en Valerie Simpson werd geboren op 26 augustus 1946 in New York City. Ze ontmoetten elkaar in 1964 in het koor van de Harlem's White Rock Baptist Church en begonnen samen te schrijven en op te treden als het duo "Valerie & Nick". In 1966 tekenden ze bij Scepter Records en brachten ze hun eerste album "I Wanna Be Where You Are" uit.

Het duo tekende later bij Motown Records en werd een belangrijk onderdeel van de Motown als songwriters en producers. Hun grootste hits als duo waren "Solid (As A Rock)" uit 1984 en "Found A Cure" uit 1979.

Ashford & Simpson bleven actief in de muziekindustrie tot aan het overlijden van Nickolas Ashford op 22 augustus 2011. Valerie Simpson zette haar carrière voort als solozangeres en songwriter. Het duo werd in 2020 postuum opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.