Fragment

Country Roads: Reba McEntire

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Reba McEntire

Reba McEntire werd geboren op 28 maart 1955 en is een Amerikaans countryzangeres.

In haar jeugd leerde ze zowel rodeorijden als zingen en bespelen van muziekinstrumenten. Samen met haar zussen Alice en Susie en haar broer Pake vormde ze eind jaren 60 een band die bekend kwam te staan als "The Singing McEntires,". In 1971 hadden ze hadden een lokale hit met het nummer "The Ballad Of John McEntire", een eerbetoon aan hun grootvader, wereldkampioen op het rodeo-onderdeel stier vastbinden in de jaren 1957, 1958 en 1961. Na het zingen van het Amerikaanse volkslied tijdens de landelijke rodeofinales in Oklahoma City in 1974 werd ze opgemerkt door Red Steagall die voorstelde dat ze naar Nashville moest gaan om een solocarrière op te zetten. in 1976 kwam haar eerste album uit en trouwde ze ook met Charlie Battles, een professionele stierenworstelaar en behaalde ze haar onderwijspapieren voor het geval haar muzikale carrière op niets uit zou lopen.

In 1978 begon McEntire in de charts voor te komen toen haar single LP "Three Sheets In The Wind"/"I'd Really Love To See You Tonight" een twintigste plaats bereikte. De grotere hits bleven echter uit tot de zomer van 1980 toen het nummer "(You Lift Me) Up to Heaven" de achtste plaats behaalde. Met haar nummers schoof ze meer op richting de ballads, wat loonde. Ze werd door een groter publiek ontdekt en aan het einde van 1982 had ze haar eerste nummer één-hitnotering met de single "Can't Even Get the Blues No More."

Voor haar bijdrage aan de muziekindustrie heeft ze een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame en in 1995 is ze opgenomen in de Western Performers Hall of Fame in the National Cowboy & Western Heritage Museum in Oklahoma City, Oklahoma. In 2006 kreeg ze een ster in de Music City Walk of Fame en in 2012 werd ze opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Ze is ook een veel geziene host en artiest op awarduitreikingen. Zo heeft ze de Country Music Awards inmiddels acht keer gepresenteerd.