Fragment

Country Roads: Lonestar

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Lonestar

Lonestar is een Amerikaanse countryband die in 1992 werd opgericht in Nashville, Tennessee. De band staat bekend om hun melodieuze countrymuziek en heeft verschillende hits voortgebracht.

Lonestar werd oorspronkelijk opgericht als Texassee, maar veranderde al snel hun naam naar Lonestar. De oorspronkelijke leden van de band waren Richie McDonald (zang, akoestische gitaar), Michael Britt (leadgitaar, achtergrondzang), Keech Rainwater (drums) en Dean Sams (keyboard, achtergrondzang).

De doorbraak van Lonestar kwam in de jaren 90. In 1995 brachten ze hun debuutalbum "Lonestar" uit, met hits als "Tequila Talkin'" en "No News". Het album vestigde hun reputatie als veelbelovende nieuwe countryact.

Hun tweede album, "Crazy Nights" (1997), bevatte het nummer "Amazed", dat hun grootste hit zou worden. Het nummer bereikte de top van de countrycharts en zelfs de tweede plaats in de Billboard Hot 100, waarmee het de mainstream-populair werd. "Amazed" wordt vaak beschouwd als een van de meest iconische country-popcrossovers.

Lonestar bleef gedurende de late jaren 90 en begin 2000 succesvol met hits als "Smile", "What About Now", "Tell Her", en "I'm Already There". Hun muziek werd gewaardeerd vanwege de harmonieuze zang, emotionele teksten en toegankelijke melodieën.

In 2007 verliet leadzanger Richie McDonald de band om aan een solocarrière te werken. Cody Collins verving hem als zanger, maar de nieuwe formatie van de band had niet hetzelfde succes als voorheen.

In latere jaren keerde Richie McDonald terug naar Lonestar en de band bleef optreden en muziek maken. Ondanks veranderingen in de line-up en de veranderende trends in de countrymuziek, blijft Lonestar een herkenbare naam in de countrymuziekscene.

Hun muzikale nalatenschap omvat een reeks hits die de grenzen tussen traditionele country en pop hebben overschreden, waardoor ze een blijvende impact hebben op zowel countryfans als het bredere publiek.