Fragment

Liefde voor Muziek: KC & The Sunshine Band

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Liefde voor Muziek: KC & The Sunshine Band

KC and the Sunshine Band is een Amerikaanse disco- en funkband die in de jaren 70 groot succes had. De band werd opgericht in 1973 door Harry Wayne Casey, beter bekend als KC. De muziek van KC and the Sunshine Band werd gekenmerkt door een mix van funk, R&B en disco, en stond bekend om zijn energieke en dansbare nummers.

Harry Wayne Casey werd geboren op 31 januari 1951 in Opa-locka, Florida. Hij begon zijn muzikale carrière als songwriter en producer bij TK Records, een platenlabel in Miami. Samen met Richard Finch, een bassist bij TK Records, begon hij nummers te schrijven en op te nemen onder de naam KC and the Sunshine Junkanoo Band.

In 1973 besloten Casey en Finch om de naam van de band te veranderen in KC and the Sunshine Band. Ze brachten hun debuutalbum "Do It Good" uit in 1974, maar het album had geen grote hits. Het echte succes kwam met hun tweede album, genaamd "KC and the Sunshine Band", uitgebracht in 1975.

Het album bevatte hits zoals "Get Down Tonight", "That's The Way (I Like It)" en "Boogie Shoes". Deze nummers werden enorme hits in de Verenigde Staten en bereikten de top van de hitlijsten. KC and the Sunshine Band werd een van de populairste disco-acts van de jaren 70.

In de daaropvolgende jaren bracht de band nog meer succesvolle albums uit, waaronder "Part 3" (1976) en "Who Do Ya Love" (1978). Ze scoorden hits zoals "I'm Your Boogie Man", "(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty" en "Please Don't Go". Hun muziek werd gebruikt in films zoals "Saturday Night Fever" en "Boogie Nights", waardoor hun populariteit verder groeide.

Na het hoogtepunt van de discorage in de late jaren 70 begon de populariteit van KC and the Sunshine Band af te nemen. Ze bleven echter optreden en hun muziek bleef geliefd bij fans van disco en funk. In latere jaren hebben ze verschillende compilatiealbums uitgebracht en zijn ze blijven optreden op concerten en evenementen.

KC and the Sunshine Band heeft een blijvende invloed gehad op de dansmuziek en wordt beschouwd als een van de iconische bands uit het discotijdperk. Hun muziek is nog steeds populair en wordt vaak gedraaid op feesten en in films en televisieshows.