Fragment

Country Roads: Garth Brooks

  1. Fragmentenchevron right
  2. Country Roads: Garth Brooks

Garth Brooks is een Amerikaanse countryzanger en songwriter, geboren op 7 februari 1962 in Tulsa, Oklahoma. Hij groeide op in Yukon, Oklahoma en studeerde af aan Oklahoma State University.

Brooks begon zijn carrière in de jaren 80 in de lokale clubs van Oklahoma en Texas. In 1989 bracht hij zijn eerste album uit, genaamd "Garth Brooks". Het album werd een groot succes en bevatte hits zoals "Much Too Young (To Feel This Damn Old)" en "The Dance".

In de jaren 90 werd Brooks een van de meest succesvolle countryzangers ooit. Hij bracht talloze hits uit, waaronder "Friends in Low Places", "The Thunder Rolls" en "Unanswered Prayers". Zijn concerten waren enorm populair en hij werd beroemd om zijn energieke optredens en interactie met het publiek.

Brooks heeft in totaal 22 studioalbums uitgebracht en meer dan 150 miljoen platen verkocht. Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Grammy Awards, 17 American Music Awards en de prestigieuze Entertainer of the Year Award van de Country Music Association (CMA) maar liefst zeven keer.

In 1999 besloot Brooks een pauze te nemen van zijn muziekcarrière om meer tijd door te brengen met zijn gezin. Hij keerde echter terug in 2001 en bracht nog meer succesvolle albums uit, waaronder "Scarecrow" en "The Ultimate Hits".

In 2000 trouwde Brooks met countryzangeres Trisha Yearwood, met wie hij nog steeds getrouwd is. Ze hebben samen ook verschillende duetten opgenomen, waaronder "In Another's Eyes" en "Where Your Road Leads".

Garth Brooks wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke countryzangers aller tijden en heeft een blijvende impact gehad op het genre en de muziekindustrie als geheel.