Fragment

Plaatwaarde: Zonder Bagage - Ramses Shaffy

  1. Fragmentenchevron right
  2. Plaatwaarde: Zonder Bagage - Ramses Shaffy

Deze week gaat de Plaatwaarde over Zonder Bagage van Ramses Shaffy. Het is een plaat die hij in 1970 maakt, een bewogen jaar voor Ramses. 

Door zijn flamboyante levensstijl geeft hij al zijn geld in recordtijd uit in kroegen en restaurants. Soms trakteert hij zelfs volslagen onbekenden op etentjes. Dit alles zorgt ervoor dat hij failliet wordt verklaard. Voor veel mensen betekent een faillissement een persoonlijk drama, maar niet voor Ramses.


Hij bekijkt het van de positieve kant en ziet het juist als een mooie gelegenheid voor een nieuwe start. Deze nieuwe levenshouding is ook terug te horen in de nummers op Zonder Bagage. In vrijwel alle nummers schuilt een positieve boodschap. Neem bijvoorbeeld het bekende Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.
Dit is een hart onder de riem voor iedereen die zich eenzaam of alleen voelt.Ook het titelnummer heeft een uitermate positieve inslag en gaat letterlijk over het goede dat een faillissement met zich mee kan brengen.


Dat Zonder Bagage zo positief is, maakt het ook een ideale plaat om juist nu op te zetten. Iedereen kan we wat troost gebruiken en deze muziek van de dan net opgekrabbelde Ramses Shaffy kan dit maximaal bieden.