Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Claude

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Claude

Vandaag werden er croissants geserveerd bij de lunch. Niet zomaar, want onze muzikale lunchgast is gek op Franse muziek! Claude schoof gezellig aan in de studio om alles te vertellen over zijn nieuwe single ‘Layla’.

Claude zijn roots liggen in Congo. Hij kwam 9 jaar geleden naar Nederland. In eerste instantie in een asielzoekerscentrum in Alkmaar, maar inmiddels woont hij al een tijdje in Enkhuizen. Daar kreeg hij de Nederlandse taal ook vrij snel onder de knie.

Video niet beschikbaar

Quote

Dat ik zo goed Nederlands praat heb ik te danken aan Meester Kees!

Claude

Een paar maanden geleden brak hij definitief door in ons land met zijn debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Dit nummer staat inmiddels hoog in de hitlijsten. En niet alleen in Nederland, want ook in Italië, Polen en Tsjechië is het nummer op zowel de radio als de televisie te horen!

Momenteel werkt Claude ook nog als bijbaan in een restaurant in Enkhuizen, maar zijn intentie is uiteraard wel om uiteindelijk fulltime in de muziek aan de slag te gaan!

Video niet beschikbaar

Volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag staat Claude in het voorprogramma van Stromae in de Ziggo Dome in Amsterdam! Toch is het nog wel even afwachten of de shows doorgaan, want Stromae is ziek en heeft daarom zijn shows in Parijs afgelast.

Na het grote succes van zijn debuutsingle is er nu een nieuwe single van Claude. Het nummer heet 'Layla' en heeft volgens Claude zelf dezelfde vibe als 'Ladada'.

Video niet beschikbaar

Luister en oordeel zelf. Dit is 'Layla'.