Fragment

Dana Winner in de studio!

foto: NPO - Jelle Draperfoto: NPO - Jelle Draper
  1. Fragmentenchevron right
  2. Dana Winner in de studio!

De Vlaamse zangeres Dana Winner was de muzikale gast voor deze vrijdag. Zij kwam vertellen over haar nieuwe single én ze stond afgelopen zondag met een grote show in het Sportpaleis Antwerpen: One Night Only - Dana Winner Invites Il Divo.

Ze zong samen met de mannen van Il Divo het nummer 'Conquest of Paradise'. "Strijkers, blazers: alles erop en eraan!" Ook zong ze een duet met Ronan Keating én met haar eigen broer Philip. "Het was muisstil in de zaal toen wij samen ‘Panis Angelicus’ zongen"! Het concert is opgenomen en verschijnt nog op dvd. "De show duurde wel drie uur, dus er wordt nog wel wat geknipt en geplakt".  

Video niet beschikbaar

Dana Winner staat waarschijnlijk ook dit jaar weer in de Evergreen Top 1000, met 'Westenwind'. "Dat blijft in Nederland mijn grootste hit". 

Video niet beschikbaar

In 2019 vierde Dana Winner haar 30 jarige carrière met haar album '30', een gelijknamige theatertour én een show in de Antwerpse Lotto Arena. En haar Youtubekanaal telt ondertussen miljoenen fans over de hele wereld: van Brazilië tot Zuid-Korea! Haar versie van Whitney Houston's 'One Moment In Time’ werd al meer dan 80 miljoen keer bekeken door fans over de hele wereld! "Dit nummer zong ik tijdens het Tv-programma 'Liefde voor Muziek, het blijft zo'n mooi nummer!" 

Quote

"Ik had daar geen flauw benul van, maar zo mooi dat ik over de hele wereld mensen kan ontroeren met mijn muziek'. 

Dana Winner

Video niet beschikbaar

De kerstconcerten van Dana komen er uiteraard ook weer aan. "Alles in prachtige kerken, zo sfeervol! Wel koud, maar alles wordt extra verwarmd". Naast een toer door België staat ze met 'A Magical Christmas ook in het Nederlandse Oudenbosch en Oldebroek. 

Video niet beschikbaar

Quote

Het nummer 'Later is voor Jou' is voor mijn eigen dochter gemaakt! 

Dana Winner 

Haar nieuwe single 'Later Is Voor Jou' is in België al goed ontvangen, en nu is het ook in Nederland uitgekomen. "De tekst klinkt vrij luchtig, maar er is wel degelijk een onderliggende boodschap. Ik heb het gemaakt voor mijn dochter. Zij is tijdens Coronatijd het huis uit gegaan, zij is gaan samenwonen met haar vriend in Brussel. Ik mis haar echt! Maar het belangrijkste is dat zij haar dromen waar maakt. En zij mag daarbij áltijd bij mij aankloppen, daar gaat het nummer over".