Fragment

Milan van Waardenburg speelt de hoofdrol in de musical 'Les Misérables'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Milan van Waardenburg speelt de hoofdrol in de musical 'Les Misérables'

'Les Misérables' is terug in Nederland! Het is het wereldberoemde verhaal over de Franse revolutie en studentenopstand, in het Parijs van de 19e eeuw. Gebaseerd op het legendarische boek van Victor Hugo uit 1862. Afgelopen zondag ging de musical in Carré Amsterdam in première, tijdens Lunch Lekker vertelde hoofdrolspeler Milan van Waardenburg er alles over. 

"Ik werd maandag wakker met het gevoel dat het erop zat, maar de tour begint nu pas. Het is allemaal zo mooi en onwerkelijk!" Milan speelt de rol van hoofdrolspeler Jean Valjean, extra bijzonder omdat hij de jonge en de bejaarde Jean Valjean speelt. "Ik zag een beetje tegen dit 'aging-proces' op, maar daar heb ik nu juist het meest plezier in! Het is echt een uitdaging. Het ouder worden gaat over universele gevoelens, dat maakt het heel bijzonder".  

De hoofdrol van Jean Valjean is een van de meest begeerde rollen. "Het was een behoorlijke strijd met vele auditierondes, ik ben heel blij dat ik hem heb gewonnen en deze rol dit jaar mag vertolken". 

Quote

Tijdens de begrafenis van mijn oma heb ik 'Breng Hem Thuis' mogen zingen. Zo is zij er nu toch elke avond een beetje bij

Milan van Waardenburg

'Les Misérables' is tot het einde van het jaar door het hele land te zien: Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere. Meer informatie en tickets: www.degraafencornelissen.nl