Fragment

Nieuw muzikaal talent: Claude in de studio!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nieuw muzikaal talent: Claude in de studio!

In de studio vandaag een groot nieuw muzikaal talent! Zijn naam is Claude, hij is 19 jaar en maakt Frans-Nederlandse muziek en heeft een geweldige debuutsingle uitgebracht. 

Toen Claude 9 jaar was kwam hij vanuit Congo naar Nederland, omdat het daar niet veilig was. Hij woont nu in het Noord-Hollandse Enkhuizen en leerde binnen een paar jaar de Nederlandse taal. Hij studeert nu nog en wordt inmiddels op zijn werk als 'de zingende ober' gezien. 

Toen Claude 15 jaar was heeft hij meegedaan aan The Voice Kids, toen draaide bij zijn vertolking van 'Papaoutai' van Stromae alle 4 de stoelen tegelijk om. Na zijn Voice Kids avontuur heeft Claude nog wat optredens gehad en wist toen zeker dat hij meer met muziek wilde doen.

Quote

Als hij binnenkomt, weet je het gewoon: Claude heeft het! 

Arno Krabman

Producer Arno Krabman en Joren van der Voort ontdekte Claude als muzikaal talent. Arno vertelde erover tijdens Lunch Lekker. "Samen met Xite bedachten we een talentenjacht, we gingen op zoek naar hét nieuwe poptalent van Nederland. Er kwamen zo'n 200 aanmeldingen binnen. "Toen wij de inzending van Claude zagen kregen wij al kippenvel, zo mooi! "Het was een vrij simpel filmpje, waarop Claude zichzelf voorstelde en daarna 'Formidable' van Stromae zong. De kleur van zijn stem was zo gaaf! Vanaf het eerste moment wisten we dat dit een hele bijzondere jongen is".