Fragment

Claudia de Breij over haar liedjesvoorstelling 'Vasistas'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Claudia de Breij over haar liedjesvoorstelling 'Vasistas'

Claudia de Breij start 22 februari met een nieuwe theatertour, en voor het eerst is dit een show met alléén liedjes! In ‘Vasistas’ zingt ze de mooiste nummers uit haar oeuvre. "Het idee van een 'kleine liedjes' tournee was er al, maar pas toen het boek 'Vasistas' uitkwam besloot ik juist deze nummers te zingen".  

Tijdens Lunch Lekker legde Claudia het gevoel van het woord 'Vasistas' uit. "Dat je nog precies weet waar je was en hoe oud je was toen je een bepaald nummer voor het eerst hoorde, en wat je toen meemaakte in je leven. En dat meer mensen dat gevoel dus hebben". Bezoekers kunnen nu al nummers via de website van Claudia aanvragen, liedjes waarbij zij zelf dat gevoel hebben. "Maar ik zing die avonden ook liedjes waarbij ik zelf dat gevoel heb". 

Quote

Sommige liedjes zing ik alleen tijdens de 'Vasistas' avonden, omdat bezoekers juist deze nummers hebben aangevraagd

Claudia de Breij

De aftrap van 'Vasistas', de liedjestour van Claudia de Breij, is op woensdag 22 februari in DeLaMar in Amsterdam. Daarna nog t/m 25 maart  in Oude Luxor Rotterdam, Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem, Chassé theater Breda, Parktheater in Eindhoven en de Harmonie in Leeuwarden. Tickets zijn verkrijgbaar via www.claudiadebreij.nl