Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Floor Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Floor Jansen

Ze bracht een nieuwe single uit en was natuurlijk bij de muzikale lunch van Radio 5 om hierover te vertellen: Floor Jansen bij Lunch Lekker! Een paar dagen is ze in Nederland en ze was om 13 uur te gast bij Daniël. Van origine is ze een metal zangeres, maar met haar nieuwe muziek zien we een andere kant van Floor. 'My Paragon' is de het laatst geschreven nummer van haar nieuwe album, maar zeker niet de minste!

Quote

Ik wilde eigenlijk sinds beste zangers al een soloalbum, sindsdien ben ik ermee bezig geweest. Eindelijk kan ik zeggen: 'er is een plaat!'

Floor Jansen

Vorig jaar kwam haar eerste solosingel uit. En ondanks dat het album anders klinkt, is het 100% Floor. Het album komt vrijdag 24 maart uit. Floor geeft aan dat ze nooit iets zal maken als ze er zichzelf niet bij zou voelen. Op de vraag wat Floor als kind draaide, gaf ze aan dat ze eigenlijk redelijk laat was met een eigen muzieksmaak ontwikkelen. Het meezingen kwam later pas.

Quote

Ik moest de keuze maken: ga ik nog een keer metal doen? Dat deed ik al op hoog niveau. Liever iets anders.

Floor Jansen

Paragon betekent eigenlijk het ultieme voorbeeld, die titel was er niet direct, het duurde even. Het album was een nieuwe uitdaging, geeft Floor aan. Veel dromen en ambities van vroeger heeft ze waar kunnen maken, realiseerde ze zich bij het schrijven van het album. Zo is Paragon een middel waardoor ze trots op zichzelf kan zijn, en dat is voor het eerst, zegt ze. 

Quote

De naam van een album bedenken is als het maken van puzzelstukjes, waarbij je nog niet weet hoe de eindpuzzel eruit ziet. 

Floor Jansen