Fragment

Lunch Lekker Lunchgasten: Viggo Waas en Peter Heerschop

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgasten: Viggo Waas en Peter Heerschop

Peter Heerschop en Viggo Waas waren in de studio bij Daniël Dekker om o.a. te vertellen over hun boek: 'Infarct'. Infarct is een verslag van de hartinfarct van Viggo Waas en de maanden herstel die volgen vanuit het perspectief van Viggo en beste vriend Peter. Het staat vol openhartige, verdrietige en geestige verhalen over de weg terug van Viggo om terug zichzelf te worden. 

De twee staan ook samen in het theater voor de show 'Er gaat nog iets heel moois gebeuren'. Viggo geeft dat er vanaf de tweede dag van zijn herstel verhalen in zijn hoofd zaten, en toen hij weer kon schrijven is hij die naar Peter gaan sturen. Muziek is belangrijk in het boek, voor Viggo is muziek luisteren later in de revalidatie gekomen, omdat muziek toch altijd hard binnen komt.

Quote

Vriendschap gaat in zekere zin misschien nog wel verder dan liefde.

Viggo Waas

Viggo heeft veel gelezen omdat hij wilde weten of hij het nog wel kon begrijpen. Het boek staat voor een nieuw leven oppakken, en een vriendschap die veranderde. Er hebben prachtige gesprekken plaatsgevonden die in het boek verzegeld zijn. Peter deelt ook dat hij Viggo heeft afgeraden te snel te gaan optreden, lastig om te doen, maar Viggo gaf hem er direct gelijk in.

Quote

Voor een groot deel was Viggo gewoon nog zichzelf, alleen in zijn hoofd opgesloten. 

Peter Heerschop

De voorstelling van Peter en Viggo gaat niet alleen over de infarct, al liggen humor en drama wel naast elkaar, dus zal het er wel in terugkomen, vertelt Peter. 

Quote

De laatste tijd denk ik vaker: wat maakik me nou druk? Ik had eerder te snel een mening over van alles. 

Viggo Waas