Fragment

Oud-wielrennerprof Rini Wagtmans zet zich in voor het eerste wielrenner museum van Nederland!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Oud-wielrennerprof Rini Wagtmans zet zich in voor het eerste wielrenner museum van Nederland!

Oud profwielrenner Rini Wagtmans verlaat binnenkort Nederland, hij verhuist namelijk naar Amerika! Hij is nu druk op zoek naar een mooie bestemming voor zijn enorme verzameling wielerspullen, die hij al die jaren bij elkaar heeft verzameld. 

Rini heeft een moeilijke tijd achter de rug, met het overlijden van zijn vrouw in 2019. "Zij was de liefde van mijn leven. Na 55 jaar afscheid nemen van iemand van wie je zoveel houdt en je hele leven alles mee hebt beleeft is erg zwaar". Een nieuwe liefde kwam op zijn pad, maar daardoor verhuist hij binnenkort dus naar Amerika. En daarom is hij op zoek naar een nieuwe bestemming voor zijn verzameling wielerspullen. "Mijn vrouw zei altijd dat ik 'die zooi' moest weggooien, want de bekers bleken niet van echt zilver te zijn. Nu wil ik al deze spullen als bekers, fietsen en wielerspullen graag op één plek onderbrengen. 

De beste oplossing is om al deze bijzondere spullen in een museum achter te laten, maar zo’n wielermuseum is er tot op heden niet in Nederland. Maar daar komt misschien door de inzet van Rini snel verandering in. "Er is een klein wonder gebeurt! Ik heb veel grote namen uit het wielrennen gesproken en deze personen gaan zich inzetten om een wielermuseum in ons land te verwezenlijken! 

Quote

Ik ben liever ver weg en gelukkig dan dichtbij in Nederland maar eenzaam

Rini Wagtmans