Fragment

'Koken met Sandra': een Pina Colada smoothie!

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Koken met Sandra': een Pina Colada smoothie!

Omroep Max Tv-kok Sandra Ysbrandy deelt tijdens 'Koken met Sandra' haar culinaire tips! Ze deelt nu dus niet alleen haar gezonde recepten op Tv, maar ook tijdens Lunch Lekker! Vorige week ging haar vaste radio rubriek van start bij Lunch Lekker. 'Ik heb aan iedereen die het maar wilde horen mijn eigen radio-jingle laten horen'. 

Vandaag deelt ze een recept geïnspireerd door het favoriete recept van Amy Winehouse. "Zij was geobsedeerd door Caribisch eten. Ik denk het ook wat vrolijkheid bij haar bracht. Ze probeerde zelfs haar favoriete Caribbean chefkoks naar Engeland te laten verhuizen. Ze maakte thuis veel Jamaicaanse ‘Jerk Chicken’ klaar, dat is een typisch Jamaicaanse bereidingswijze waarbij vlees of gevogelte wordt gerookt en op smaak gebracht met een pittig kruidenmengsel". 

"Bij Amy Winehouse kun je wellicht ook aan drank denken en in combinatie met het Caribische kwam ik op een heerlijk tropische cocktail. Makkelijk te maken en lekker zomers! Met groenten, fruit én noten. En zonder suikers, dus het is geen suikerbom-smoothie! Je wilt juist energie houden voor de rest van de dag, en als je suikers binnenkrijgt krijg je juist het tegenovergestelde". 

Quote

Voeg een klein beetje hennepzaad, lijnzaad- of walnootolie toe aan je smoothie, dat vertraagt de opname van suikers. En de vitamines neem je dan ook beter op! 

Sandra Ysbrandy

Het recept van deze 'Pina Colada Smoothie' vind je op MaxVandaag.nl/recepten