Fragment

Ilse DeLange over haar nieuwe single 'Confetti Shotgun' bij Lunch Lekker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ilse DeLange over haar nieuwe single 'Confetti Shotgun' bij Lunch Lekker

Ze is net terug van een tour uit Duitsland -waar ze inmiddels ook enorm populair is- en schoof dinsdagmiddag bij Lunch Lekker aan voor een lunch met Daniël Dekker: Ilse DeLange! 

Ilse vertelde dat ze in Duitsland wel 9 steden heeft bezocht voor haar tour, energieslopend maar leuk, zegt ze. 

Video niet beschikbaar

Quote

Om van 200 man publiek naar meer dan 2000 man publiek te gaan binnen een paar jaar tijd, dat is echt heel tof.

Ilse DeLange

In het najaar gaat ze een clubtour doen in Nederland. Die begint op 25 november in Maastricht. Op de vraag of Ilse niet naar meer landen zou willen uitbreidden, antwoordde ze dat haar dat leuk lijkt, maar het wel de nodige capaciteit en voorbereiding vereist. Daarom lijkt ook kleinschalig touren haar leuk, met een paar mensen in de kroeg in Engeland bijvoorbeeld. In Nashville, waar ze woont, vindt voornamelijk het schrijven plaats. Daar is haar carrière niet op dezelfde manier aan de gang, zegt ze.

Video niet beschikbaar

Quote

Als je als internationaal gezelschap een tour te doet, word je enorm verzorgd. Het voelt bijna als een schoolreisje!

Ilse DeLange

En dan: Confetti Shotgun! Een voorloper van het nieuwe album dat begin volgend jaar uitkomt. Ilse laat expres eerst haar singles uitkomen zodat deze het podium krijgen dat ze verdienen, zonder dat ze ondersneeuwen in een nieuw album. Als ze aangeeft hoe lang ze al in het vak zit -namelijk 25 jaar- zegt ze dat het onwerkelijk voelt maar dat ze de ervaring ook kan voelen in haar lijf. 

Video niet beschikbaar

Quote

Confetti Shotgun staat symbool voor mijn reactie op iedereen in de muziekwereld die twijfelde bij mijn muziekplannen, ik moet soms een confettikanon zijn!

Ilse DeLange