Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Nick Schilder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Nick Schilder

Het nieuws zal je niet ontgaan zijn: Nick Schilder, hiervoor bekend van het duo Nick & Simon, gaat zijn eigen muzikale carrière najagen. Hij schoof deze woensdag aan de lunchtafel bij Daniël Dekker voor Omroep MAX om te vertellen over de afgelopen jaren als duo artiest en natuurlijk de start van zijn solocarrière.

Nick geeft aan dat het soms wel wennen is om alleen te zingen, maar dat het snel went. Hij heeft een voldaan gevoel over het afscheidsconcert met Simon. Er kwam veel publiek op af dat vroeger al in de discotheek op de nummers van het duo danstte. 

Quote

Zo'n afscheid is de laatste herinnering die bij iedereen zal achterblijven, je wilt echt kwaliteit leveren. 

Nick Schilder

Nu Nick zelf is gaan schrijven begint hij eigenlijk weer opnieuw, met nul repertoire, zegt hij. Nick zegt dat het naast dat het spannend en leuk is, het hem vooral energie geeft. Hij is veel in de studio is om te schrijven. Er ligt nog een veld van mogelijkheden open.

Verder gaat er in het najaar een theatershow 'The Singer Songwriter Show' van start waarin hij een hommage levert aan zijn muzikale idolen. Bovendien hebben reizen hem geïnspireerd om met nieuwe muziek thuis te komen. Zo is Nashville een belangrijke bestemming voor Nick geworden, de nieuwe bakermat voor muziekmakers.

Quote

Het is echt een ontdekkingstocht, een blanco canvas, vooral nu ik in het Engels bezig ben.

Nick Schilder

Zijn nieuwe single 'Shatterproof' gaat over dat iets niet uiteen hoeft te barsten als het valt. Hij had een schrijfsessie gepland staan met Rubert Blackman en Toby Jacob, was wat vroeg en begon gitaar te spelen. Rupert kwam binnen en zei: 'Don't change a thing!'. De rest is geschiedenis. Het nummer was eigenlijk in een kwartier klaar. De videoclip is in samenwerking gemaakt met het Nationaal Ballet Oekraïne. 

Quote

Ik kan op m'n bek gaan maar zal niet uiteen vallen, dat is eigenlijk de boodschap.

Nick Schilder