Fragment

Zangeres Blackbird in de studio over haar nieuwe single 'Green Lights'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Zangeres Blackbird in de studio over haar nieuwe single 'Green Lights'

Zangeres Blackbird was de muzikale gast! Ze kwam alles vertellen over haar komende tour en haar nieuwe single ‘Green Lights’, een positief zomers nummer. 'Soms moet je even naar buiten om weer dat 'groene licht' te zien en voelen, juist als je je even niet goed voelt!' 

Blackbird is geïnspireerd door 90’s zangeressen als Sheryl Crow en Alanis Morissette en iconen als Joni Mitchell en Fleetwood Mac. En ze groeide op met de muziek van James Taylor en The Beatles. 'Soms heb ik een melodie in mijn hoofd, dan luister ik naar mijn idolen om te bedenken hoe zij dit nummer zouden maken'.  

Naast verschillende grote festivals staat ze dit jaar in het Concertgebouw, met 'A Loveletter to 1972'. Samen met Leo Blokhuis gaat ze die avond 50 jaar terug in de tijd, met de beste muziek uit de jaren 70. 'Van Carly Simon, Stealers Wheel en Bonnie Rait. 'Ik houd van al die opnames uit de vroege jaren 70. Alles is zo waanzinnig goed!' 

Blackbird maakte voor Omroep Max Gouden Helden de cover ‘Lean On Me’, een Engelstalige versie van ‘Leun Op Mij’, van Ruth Jacott. En niet zonder succes, want het nummer staat nog steeds bovenaan in vele Spotifylijsten en heeft ondertussen 2 miljoen streams! 'Je belde nét op het moment dat ik mij in Coronatijd echt ging vervelen, heerlijk om hier toen mee aan de slag te kunnen'! 

Deze zomer staat Blackbird ook op de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, en dat wordt een bijzonder optreden! 'Ik sta in de Stevenskerk in Nijmegen, samen met mijn band én strijkkwartet. En dat is echt een bucketlist! Einde van de zomer staat Blackbird ook nog op het podium van Tuckerville. Het optreden was eigenlijk gepland voor 2020, nu kan het festival hopelijk na twee jaar eindelijk plaatsvinden!