Fragment

Waylon over 'Gewoon Willem'!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Waylon over 'Gewoon Willem'!

Waylon was de muzikale gast in de studio vandaag! Hij is druk bezig met zijn theatertour ‘Gewoon Willem’ en zijn nieuwe single ‘Spreekuur’ is net uit. 

Tijdens zijn theatertour 'Gewoon Willem' eert hij de muziek uit zijn leven. 'Van Robert Long tot André Hazes'. Hij wisselt het af met eigen Nederlandstalige liedjes. "Ik vertel korte anekdotes, maar er is vooral veel muziek, alles van Nederlandse bodem. Deze liedjes moet je eren!" De liefde voor het Nederlandstalige lied komt uit de jeugd van Waylon. "Ik stond als klein ventje al die klassiekers te playbacken". 

Tot en met mei 2023 staat hij in het theater door het hele land, tickets zijn te vinden via www.waylon.nl.  

Video niet beschikbaar

Quote

De Zangeres Zonder Naam was bij ons thuis heilig! 

Waylon

Zijn nieuwe single 'Spreekuur' is de opvolger van 'Tussen Jou en Mij', samen met Jan Smit. Dit nummer bereikte ondertussen ruim 4 miljoen streams! De nummers staan op het binnenkort te verschijnen album 'Gewoon Willem'. "Ik kwam in contact met Joost Marsman van Is Ook Schitterend. Het begin verliep wat stroef, omdat Joost had gehoord dat ik een lastige man bent om mee samen te werken. Maar toen alle vooroordelen overboord waren, was het meteen goed!" 

Video niet beschikbaar

Quote

'Ik hoef voor niemand een held te zijn, behalve voor mijn kinderen' 

Waylon 

In het nummer 'Spreekuur' kijkt Waylon terug op een roerige tijd uit zijn leven. "Ik wil overal eerlijk in zijn, dus ook in mijn muziek. Ik zit op dit moment in therapie, en dat is heel fijn. Ik heb vaker een therapeut gehad, maar ik heb nu een heel goed en passend persoon gevonden. Het helpt vooral om je geluk te bepalen, om er vaker bij stil te staan waar je geluk vandaan komt". 

Video niet beschikbaar

11 en 12 november staat Waylon in Ahoy Rotterdam met 'Waylon's Top 1000 Rood Wit Blauw'. "Het is 3 weken repeteren om alles goed te krijgen, want we willen de muziek echt eren!"En Waylon is samen met o.a. Paul de Leeuw en Splinter Chabot in het nieuwe seizoen van 'Boerderij van Dorst' te zien, met Raven van Dorst.