Fragment

Paul Sprangers heeft veel nieuws over De Efteling!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Paul Sprangers heeft veel nieuws over De Efteling!

Met 5,4 miljoen mensen trok De Efteling het afgelopen jaar meer bezoekers dan ooit. Het park is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw themagebied en er is er ook een tentoonstelling over De Efteling te zien in het Noord-Brabants Museum. Eftelingliefhebber en maker van de Efteling podcast 'Kleine Boodschap' Paul Sprangers vertelde er alles over tijdens Lunch Lekker. 

Afgelopen september werd het bekende Spookslot gesloten, op die plek komt binnenkort 'Het Huyverwoud' als themagebied. "Ook daar kunnen we weer volop 'sfeervol griezelen'! 'Dans Macabre' is de grote attractie en de vervanger van het Spookslot". 

En in het NoordBrabants Museum is op dit moment een Efteling Tentoonstelling te zien. "Je ziet daar ook hoe de Efteling is ontstaan. Met de originele tekeningen van Anton Pieck, waarop de oorspronkelijke plannen van het Sprookjesbos en de Efteling staan". 

Quote

Mijn opa werkte in de jaren '50 in de Efteling, de liefde voor het park zit dus echt in de familie! 

Paul Sprangers 

De Efteling tentoonstelling is nog tot en met 21 mei te zien in het Noord-Brabants Museum. En al het nieuws over De Efteling is iedere week te beluisteren in de podcast 'Kleine Boodschap'.