Fragment

Racoon komt weer met een Engelstalig album!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Racoon komt weer met een Engelstalig album!

‘Nickel For Goodbye' heet de nieuwste single van Racoon, na de Nederlandstalige liedjes is het weer tijd dus voor de Engelstalige nummers! "Sommige liedjes roepen om in het Nederlands te worden gezongen, andere liedjes moeten echt in het Engels". 

Racoon frontman Bart van der Weide vertelde tijdens Lunch Lekker dat de tekst van het lied autobiografisch is te noemen. "Het gaat over hoe stinkend rijk en zielsgelukkig iemand had kunnen zijn als hij een stuiver had gekregen voor elke miskleun, onzekerheid of domme beslissing. Ik ben ondertussen tegen de 50, dus die momenten zijn weleens voorgekomen. Je kunt er van balen, of je er bij je neer moeten leggen!" 

De band heeft er een druk festivalzomer opzitten. "Nog een paar festivalletjes te gaan, dan gaan wij het theater in! Van Goes tot Groningen, 26 shows in totaal. "Het wordt een persoonlijke en intieme setting met ook wat nieuwe liedjes op de setlist". 

De theatertour loopt van donderdag 28 september tot en met vrijdag 22 december. Veel is al uitverkocht, maar voor de shows in Den Haag, Breda en Rotterdam zijn nog tickets. Info: www.racoon.nl