Fragment

Veelbelovend talent Boaz in de studio!

foto: NPO - Jelle Draperfoto: NPO - Jelle Draper
  1. Fragmentenchevron right
  2. Veelbelovend talent Boaz in de studio!

De twintigjarige Boaz was de lunchgast! Boaz is geboren in Franeker, woonde daarna 10 jaar met zijn familie in Zuid-Afrika en verhuisde toen weer terug naar Friesland. Bij Boaz thuis werd altijd muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor Country, Blues en Soul. Samen met zijn vader zong hij altijd 'Summertime'. Hij begon ooit met rappen, maar al snel koos hij ervoor om te zingen en gitaar te spelen. 'Mijn eerste gitaar was de oude gitaar van mijn Oma, daar heb ik de eerste liedjes op leren spelen!' 

Video niet beschikbaar

Boaz vertelde over zijn bijzondere reis op Sri Lanka en over zijn vriendin, voor wie hij het laatste nummer van zijn debuutalbum schreef. Hij vertelde ook over zijn eerste single 'Midnight Train', die hij ooit in een uur tijd schreef. 'Tijdens een date wilde ik dat meisje vragen mijn vriendin te worden, maar zij was mij voor. En haar boodschap was helaas juist dat ze het bij die laatste date wilde houden. Ik moest nog een uur op de trein naar huis wachten en schreef 'Midnight Train''.  

Video niet beschikbaar

Boaz stond toen hij 17 jaar was in de finale van het SBS-programma ‘We Want More’, en wist toen zeker: 'ik wil verder met eigen muziek maken' Samen met Maurice van Hoek begon hij verder met schrijven aan nieuwe muziek en produceerde hij zijn eerste album 'Keep It Simple'. Dit album heeft een country, blues en soul sound en wordt in september gelanceerd. 'Mijn nieuwste single 'Sweet Sweet Honey’ gaat over dat je veel onzekerheden ziet bij een vrouw. Je probeert haar gerust te stellen, haar te vertellen dat ze prachtig is’. 

Quote

Ik vroeg haar via dit nummer mijn vriendin te worden! 

Boaz

Video niet beschikbaar