Fragment

NEMO Science Museum in Amsterdam bestaat 100 jaar!

  1. Fragmentenchevron right
  2. NEMO Science Museum in Amsterdam bestaat 100 jaar!

Het NEMO Science Museum in Amsterdam bestaat een eeuw! Géke Roelink, directeur van NEMO, vertelde tijdens Lunch Lekker enthousiast over dit 100-jarig jubileum. 

Het doel van het museum is om bij jong en oud nieuwsgierigheid aan te wakkeren, mensen zelf te laten ontdekken en te laten interesseren in wetenschap en techniek. "Er zijn vijf verdiepingen vol met experimenten en onderzoeken, voor kinderen én volwassenen. In dit museum mag je overal aankomen, interactief aan de slag gaan!" 

De voorloper van NEMO, het Museum van den Arbeid, werd in 1923 door schilder en verzamelaar Herman Heijenbrock opgericht. "Hij had een fascinatie voor techniek en wetenschap. Hij wilde de burger laten meedenken en meedoen!" 

Quote

Vandaag de dag kun je je makkelijk zes uur lang in het NEMO Science Museum vermaken! 

Géke Roelink

Het 100-jarig jubileumjaar wordt afgetrapt met het thema ‘Nederland Nieuwsgierig’.  Er wordt dan ook onderzoek gedaan naar hoe nieuwsgierig mensen zijn. "Een kind van zes jaar stelt gemiddeld 250 vragen per dag! Als je 30 jaar bent stel je nog maar dertig vragen per dag, en dat zijn dan ook meer praktische vragen in plaats van nieuwsgierige vragen om van te leren". 

Vandaag startte ook de NEMO Science Tour, waarmee NEMO honderd dagen lang door het hele land trekt. "Leuke interactieve en gratis demonstraties met experimenten. En je wordt opgeroepen om vragen te stellen via www.NEMO100jaar.nl, en deze vragen worden allemaal beantwoord". 

Quote

 Na een toer door Nederland komt NEMO 8 december weer terug in Amsterdam. Dan is er een groot jubileumfeest! 

Géke Roelink